Meditáció Sri Chinmoy fényképével

 

“Ha belsőleg közel érzed magad hozzám, de nem kaptál egyéni meditációs módszert, ne aggódj. A legjobb fajta meditációt úgy kaphatod meg, ha a Transzcendentális képemre* nézel. Ezt a képet akkor készítették, amikor a legmagasabb tudatállapotomban voltam. Ott teljesen egy vagyok Belső Vezetőmmel, a Supreme-mal. Koncentrálj egyszerűen a képre, és lépj belém a homlokomon keresztül, ahol a belső látással rendelkező szemem található. Neked szintén megvan ez a harmadik szem, de nálad még fedve van. Ha nehéznek találod, hogy belépj a harmadik szememen, próbálj lassan és folyamatosan lélegezni, és képzeld el, hogy ugyanolyan ritmusban lélegzem veled. Ülhetsz a képtől kicsit távolabb, vagy egészen közel, de próbáld meg azt érezni, hogy egy időben lélegzünk be és ki. Ez segíteni fog, hogy a meditáció áramlatába bekerülj, azonkívül nagymértékű tisztasággal is megajándékoz.

Amikor a képemre meditálsz, semmire sem kell gondolnod. Egyszerűen csak próbáld külső és belső lényedet a legnagyobb törekvéssel a tudatomba dobni. Ha jön egy gondolat, mindegy, hogy jó vagy rossz, dobd egyszerűen a képbe. Minden alkalommal, amikor valamilyen gondolat merül fel benned, érezd, hogy ez támadás, és hagyd, hogy ez a támadás engem érjen. Ne dédelgess semmiféle gondolatot sem. Így belső edényedet teljesen üresen tarthatod. Ha kiüresíted magad, és minden gondolatodat és istentelen tulajdonságodat nekem adod, akkor én békével, fénnyel és üdvösséggel tudlak megtölteni.

Tudnod kell, hogy kész vagyok elfogadni mindent, amid van, és mindent, ami vagy. Nem helyes, ha csak a jó dolgokat akarod nekem adni. Mindent oda kellene adnod; a rosszat éppúgy, mint a jót. Ha félelmed, kétséged, vagy bármilyen negatív gondolatod van, tekints a képre, és dobd belém minden sötétségedet és tisztátalanságodat. Ne törődj velem! Ezeket a negatív erőket én az Egyetemes Tudatba dobom. Ha azonban ragaszkodsz ezekhez a dolgokhoz, akkor csak szenvedsz. Ma egy rossz gondolatod van, holnap már száz, és ennek sohasem lesz vége. Ha ezek a gondolatok belépnek értelmedbe, tudnod kell, hogy valójában gyengítenek. Ez olyan, mintha nehéz súlyt tettek volna a válladra, tehát természetesen elfáradsz és kimerülsz.

Hogyan dobhatod a negatív gondolatokat belém? Tegyük fel, hogy féltékeny vagy valakire. Ha valakire féltékeny vagy, belsőleg kommunikálsz ezzel a személlyel, és féltékeny gondolataidat neki adod. Értelmedben gondolatokat és képeket formálsz, és tudatosan őrá irányítod azokat. Éppígy ezeket a gondolatokat őhelyette énbelém is dobhatod. Tudnod kell, hogy abban a pillanatban, amikor belsőleg beszélsz hozzám, a gondolataidat nekem adod.

Ha a képemre meditálsz, és belépsz a tudatomba, ne érezd azt, hogy egy idegen elembe vagy egy idegen személybe hatolsz, hanem hogy saját legfelsőbb részedbe, a valódi Énedbe lépsz be.” – Sri Chinmoy

(*Az itt szereplő képeket hasonlóképpen lehet használni a meditációhoz, mint a Mester Transzcendentális képét.)

sri-chinmoy-fenykepe-meditaciohoz

Comments are closed