Vezetett meditációk

Sri Chinmoy vezetett meditáció
Ezen az oldalon letölthető vezetett meditációkat találsz mp3 formátumban..
A meditációk Sri Chinmoy tanítására épülnek. A vezetett meditációk sokak számára könnyűvé teszik a meditáció rendszeres gyakorlását. Ha tudjuk, milyen hosszú egy vezetett meditáció, akkor az órát sem kell néznünk.
A meditáció végzésének egy egyszerű módja, ha vezetett meditációkat hallgatunk. Itt más dolgunk nincs, csak átadjuk magunkat a meditációnak.
Az itt található vezetett meditációk előadásokon és tanfolyamokon lettek élőben felvéve. Letölthetők mp3-ban is.

Letölthető / hallgatható vezetett meditációk mp3-ban
Videók

Ha előadás / tanfolyam felvételeket keresel, akkor kattints ide. 

VEZETETT MEDITÁCIÓK A YOUTUBE-ON

BÉKE BELÉGZÉSE – vezetett meditáció 1
(Ez a meditációs gyakorlat segít megtapasztalni a békét bennünk, és segít kiüríteni mindent, ami a béke útjában áll.)

LÉLEK VAGYOK – vezetett meditáció 2
(Itt a valódi énünkkel azonosulunk, visszavonulunk a mentális tudatból oda, ahol igazi, örök valóságunk létezik.)

BÉKE VAGYOK – vezetett meditáció 3
(Meditáció a békére, azonosulás a békével.)

MOSOLY-MEDITÁCIÓ – vezetett meditáció 4 – Lélek Napja Fesztivál – Budapest – 2017. május 21.
(A mosoly képes lényünk minden részét átalakítani, és megnyitni az Isteninek. A mosoly valódi átalakulás, a negatív gondolatok és érzések egyik leghatékonyabb legyőzője.)

BELSŐ NAP MEDITÁCIÓ – vezetett meditáció 5
(A belső nap a bennünk lévő isteni fényt szimbolizálja. A meditáció célja tudatába kerülni ennek a belső napnak, és eggyé válni a fényével.)

SZERETET AZ EGÉSZ TESTBEN – vezetett meditáció 6
(Ebben a meditációban a test minden részébe bevisszük és létrehozzuk az isteni szeretetet, ami igazi átformáló erő.)

LÁNG A SZÍVBEN – vezetett meditáció 7
(A bennünk lévő törekvés-láng célja a Legfelsőbb elérése és megvalósítása. Ez a láng mindent megtisztít, és lényünket az Isteni felé emeli.)

ISTENI MINŐSÉGEK SZÍV-KERTEDBEN – vezetett meditáció 8
(Ez a meditáció tudatossá teszi a bennünk rejlő isteni tulajdonságokat, a szíven keresztül könnyen elérjük őket és azonosulunk velük.)

FEHÉR FÉNYOSZLOP – vezetett meditáció 9
(Meditáció a fényre a szívvel és a korona csakrával. Tudatába kerülünk a fény megvilágosító erejének.)

AKARATERŐ A TESTBEN, ÉLETERŐBEN, ELMÉBEN ÉS SZÍVBEN – vezetett meditáció 10 
(Ez a meditáció előhozza a lény részeiben rejlő akaraterőt, fegyelmet hoz létre, és a részeket az isteni irányba fordítja.)

RÓZSA A SZÍVBEN – vezetett meditáció 11
(Ez a meditáció segít előtérbe hozni a szív minőségeit, segít a szívben lenni. A virág szépsége, illata és tisztasága által egész lényünk átalakul. A gyakorlat befejezése szívvirágunk és egész lényünk felajánlása a Legfelsőbbnek.)

ISTENI MINŐSÉGEK BELÉGZÉSE – vezetett meditáció 12
(Ebben a meditációban tisztaságot, békét, erőt és örömöt lélegzünk be, és érezzük, ahogy ezek az isteni tulajdonságok feltöltik egész lényünket.)

VIDD SZÍVED MEGVILÁGOSÍTÓ FÉNYÉT ELMÉDBE – vezetett meditáció 13
(Ez a meditációs gyakorlat előhozza szívünk fényét, hogy az elménket is megvilágosítsa és átalakítsa.)

TISZTASÁG-OLTÁR A SZÍVBEN – vezetett meditáció 14
(Ebben a meditációban elképzeljük a tisztaság oltárát a szívben. A tisztaság minőség nagy segítségünkre lesz nemcsak meditációnkban, de belső és külső életünkben is.)

AZ ELME MEGFEGYELMEZÉSE – vezetett meditáció 15
(Ennek a meditációs gyakorlatnak a célja, hogy megszabaduljunk a zavaró gondolatoktól, hogy a nyugtalan elmét, amely olyan, mint egy majom, megfegyelmezzük és csendet teremtsünk benne.)

CSAK A SZÍV VAGYOK – vezetett meditáció 16
(Ebben a meditációban csak a szívre koncentrálunk, egész lényünk ott összpontosul, semmi más nincs csak a szív. A szívben létezve kiterjedünk, és a szív isteni minőségei is kiterjednek, létünk eggyé válik.)

EGYSZERŰSÉG, ŐSZINTESÉG, TISZTASÁG, BIZTOSSÁG – vezetett meditáció 17
(Egy meditációs alapgyakorlat. Ezek a minőségek képezik spirituális életünk biztos alapját, és segítenek a fejlődésben.)

BELSŐ NAPFELKELTE A SZÍVBEN – vezetett meditáció 18
(A szívben lévő belső nap fénye megvilágosít mindent maga körül. Az egész lény részesévé válik ennek a megvilágosodásnak.)

TISZTASÁG, ALÁZAT, HÁLA – HA ÍGY MEDITÁLSZ, SIKERREL JÁRSZ – vezetett meditáció 19
(“Amikor meditálsz, légy tudatában három dolognak: a tisztaságnak egész lényedben, az alázatnak egész lényedben, és a hálának minden sejtedben, minden testrészedben. Ki- és belégzésnél érezd, hogy a Forrással, a Legfelsőbbel való állandó egységed folyama áramlik ki és be. Ha így meditálsz, feltétlenül százszázalékos sikert érsz el.” – Sri Chinmoy)

SZERETET VAGYOK – vezetett meditáció 20
(A spirituális szív a szeretet és az egység központja. A meditációs gyakorlatban a szív isteni szeretetévé válunk.
“A szeretet nem megérteni való. A szeretet nem érezni való. A szeretet nem adni és kapni való. A szeretetté csak válni kell és örökké lenni.” - Sri Chinmoy)

BELSŐ SÍRÁS ISTENI OTTHONOD UTÁN – vezetett meditáció 21
(A belső sírás a meditáció titka. Egyetlen belső sírás sem marad meghallgatatlanul. Egy gyermek sírása őszinte, melynek az Anya nem állhat ellen, s teljesíti azt. A belső sírás valódi, isteni otthonodba vezet.)

GYERMEK A SZÍV-KERTBEN – vezetett meditáció 22
(A meditáció során gyermeknek érezzük magunkat, azonosulunk a gyermeki örömmel, lelkesedéssel, tisztasággal és nyitottsággal. Gyermekként a szív-kertedben játszol és eláraszt az öröm és lelkesedés.)


MEDITÁCIÓ ZENÉVEL
(Ez a gyakorlat nagyon egyszerű. Keress egy olyan zenét Sri Chinmoy-tól, amely inspirál, és meditálj erre a zenére. Ülj kényelmesen, egyenes gerinccel, és csak engedd, hogy a zene vigyen és vezessen a meditációban.)
Két link, ahol Mesterem zenéjét megtalálod:
SRI CHINMOY MEDITÁCIÓS ZENE
RADIOSRICHINMOY.ORG

“A meditációt és a zenét nem lehet elválasztani egymástól. Ha szívünk legmélyebb zugában sírunk békéért, Fényért és üdvösségért, az a meditáció legjobb fajtája. A meditáció után a következő legjobb a zene, a lélekteli zene, az a zene, amely lelkesíti és felemeli törekvő tudatunkat.
Valahányszor lélekteli zenét hallunk, inspirációt és örömet nyerünk. A zene egy szempillantás alatt képes megemelni tudatállapotunkat.
Ne akarjuk a zenét értelmünkkel megérteni. Még csak a szívünkkel se próbáljuk meg érezni. Csak engedjük, hogy a zene madara egyszerűen és szabadon szárnyaljon szívünk egén. Szárnyalása közben feltétel nélkül feltárja előttünk mindazt, amivel rendelkezik és mindazt, amit megtestesít.” – Sri Chinmoy

MEDITÁCIÓ SRI CHINMOY FÉNYKÉPÉVEL


További meditációk, amelyeket ajánlok:
www.gunagriha.hu

 

Idézetek a meditációról Sri Chinmoy írásaiból

 

Teljesen mindegy, hány hibát követsz el,
Teljesen mindegy, mennyire haszontalannak hiszed magad,
Teljesen mindegy, hány gyengeséged van tudatosan
Vagy tudattalanul,
Ha fenn tudod tartani
A barátságodat
Örökké szerető,
Örökké inspiráló,
Örökké megvilágosító barátoddal,
A meditációval,
Akkor bizonyosan
Fel fogod fedezni
Életed valódi jelentését.

 

Függetlenül attól, hogy melyik meditációs utat követjük, mindig az a legfontosabb, hogy az értelmet nyugodttá és csendessé tegyük. Ha az értelem állandóan ide-oda kapkod és folytonosan a kegyetlen gondolatok áldozatául esik, a kereső egyáltalán nem halad előre. Az elmét nyugodttá és csendessé kell tenni, hogy a kereső teljesen tudatában legyen annak, amikor a fény lejön fentről. A kereső a fény tudatos megfigyelésével és elfogadásával mély meditációba kerül, és érzékeli életének tisztulását, átalakulását és megvilágosodását.

Hogyan tudjuk az értelmet csendessé és nyugodttá tenni? Az értelemnek megvan a saját ereje, és ez az erő most erősebb, mint a meditációra való készséged és eltökéltséged. De ha segítséget tudsz kérni a szívedtől, akkor fokozatosan képes leszel ellenőrzésed alatt tartani az értelmet. A szív ugyanakkor maga is állandó segítséget kap a lélektől, amely csupa fény és csupa erő.

A meditáció a legfőbb szükséglet,
Ha a csendet akarjuk választani.

Ha képesek vagyunk meditálni, és meditációnk közben úgy érezzük, nem várunk el semmit – hogy ha a béke, a fény és a gyönyör belénk lép, nagyszerű, de ha nem, akkor is éppoly elégedettek leszünk –, akkor ez a legjobb fajta meditáció.

Meditációja megadta neki, amije volt: szeretetet.
A szeretettel megváltoztatta a világ arcát.

Comments are closed